Tisdagen den 3 oktober invigningstalar statssekreterare Niklas Johansson på UAS Forum 2017 och RED-UAS 2017 i Linköping. Niklas är statssekreterare hos Mikael Damberg, närings- och innovationsminister samt departementschef i Näringsdepartementet.

– Det känns väldigt bra och viktigt att regeringen på detta sätt uppmärksammar en av de branscher som växer snabbast just nu, säger Urban Wahlberg som är en av arrangörerna till UAS Forum 2017. Att det dessutom görs i flyghuvudstaden Linköping får ses som ett extra plus.

För tredje året i rad arrangeras UAS Forum Sweden på Linköping Konsert & Kongress. UAS Forum är en nationell mässa och konferens för obemannat flyg, UAS (Unmanned Ariel System). Den här gången samordnas UAS Forum med den internationella 3-dagars forskarkonferensen RED-UAS, vilket betyder att de viktigaste aktörerna inom drönarbranschen, både från industrin och akademin under några dagar är samlade i Linköping.

UAS Forum 2017 – Sveriges nationella konferens och mässa för obemannat flyg. Under två fullmatade dagar, 3 – 4 oktober, ges tillverkare, användare, beslutsfattare och trendsättare möjligheten att träffas i Sveriges flyghuvudstad, Linköping för att ta del av och påverka branschen. AS Forum bjuder bland annat på innehållsrika seminarier, paneldebatter, utställning och några av dagens mest intressanta föreläsare som Stefan Haggö, drönarpilot, Rémi Vesvre, ledningstrateg på Transportstyrelsen och riksdagsman Magnus Oscarsson(kd) med flera.

RED-UAS 2017 – En internationell forskarkonferens som i år hålls för fjärde gången. Tidigare värdstäder för RED-UAS har var Sevilla i Spanien, Compiegne i Frankrike och Cancún i Mexiko, men i år är det alltså Linköpings tur. Den 3 – 5 oktober På Linköping Konsert & Kongress. RED-UAS sammanför representanter från akademin, industrin och myndigheter som arbetar inom det snabbt växande forskningsområdet för obemannade flygsystem (UAS). Särskild vikt kommer på konferensen att läggas vid nuvarande och framtida forskningsmöjligheter inom fältet.

Kontakt:
Urban Wahlberg, UAS Forum Sweden   Mobil +46(0)709 94 14 54, urban@ uasforumsweden.se

Mer info om UAS Forum finns på www.uasforumsweden.se

Mer info om RED-UAS finns på www.reduas2017.org