VÄRLDENS STÖRSTA DRÖNARE
MED UNIK LYFTKRAFT

PRESSRELEASE
Linköping 2018-10-17

Måndag den 22 oktober startar årets upplaga av UAS Forum 2018 i Linköping. Sveriges nationella konferens och mässa för obemannat flyg. I år har vi den stora förmånen att presentera en världsnyhet.

För första gången visar ACC Innovation AB upp sitt nyutvecklade UAV-koncept med en lyftkraft (MTOW) på upp till 2000kg. Under konferensen får ni möjlighet att beskåda modellen ”Thunder Wasp” som har en lyftkraft (MTOW) på ca 900kg.
– Det här känns som en game changer för hela branschen, säger Urban Wahlberg som är en av arrangörerna till UAS Forum 2018. Att vi får vara först med att presentera denna världsnyhet i flyghuvudstaden Linköping är stort. Att den sedan dessutom har utvecklats här i regionen är fantastiskt.

Drönaren ingår i det nya konceptet AIR&SEA (Integrated Air and Sea Drone Solutions) som utvecklats av ACC Group AB tillsammans med ACC Innovation AB och Ocean Modules Sweden AB. Både den unika drönaren (Air Drone) och undervattensfarkosten (Sea Drone) tillsammans med hela AIR&SEA konceptet kommer att visas upp och presenteras på UAS Forum 2018.

Den här gången arrangeras UAS Forum Sweden på SCANDIC Frimurarehotellet i Linköping. Under två dagar är de viktigaste aktörerna inom drönarbranschen samlade i Linköping.

UAS Forum 2018 – Sveriges nationella konferens och mässa för obemannat flyg. Under två fullmatade dagar, 22 – 23 oktober, ges tillverkare, användare, beslutsfattare och trendsättare möjligheten att träffas i Sveriges flyghuvudstad, Linköping för att ta del av och påverka branschen. AS Forum bjuder bland annat på innehållsrika seminarier, paneldebatter och utställning.

Kontakt:
Urban Wahlberg, UAS Forum Sweden   Mobil +46(0)709 94 14 54, urban@ uasforumsweden.se
Mer info om UAS Forum finns på www.uasforumsweden.se